Byens eget korps feirer 80-års jubileum med Didrik Solli-Tangen som gjest

Samme år som hele landet feirer Musikkorpsenes år, feirer Drøbak musikkorps 80 år! Korpset feirer sine 80 år med både jubileumstur til Costa Brava i Spania i oktober, jubileumsfest på Reenskaug og ikke minst høstens store musikalske mål; festkonsert i Smia 3. november med selveste Didrik Solli-Tangen som gjestesolist.

I Smia får vi blant annet gjenhør med to av Didriks finalenummer fra 2017-versjonen av Stjernekamp; Anthem fra Chess og Tårnarien fra Tosca. Korpset er i ferd med å prikke inn toppformen og har satt sammen en musikalsk meny som klinger godt i ørene til folk flest. Til å lose oss gjennom festkonserten har vi ingen ringere enn Drøbaks eget kvinnelige fyrverkeri, Cathrine Wollbråten Langlie.

Det var i september 1938 at Drøbak formannskap besluttet å nedsette en komité bestående av Ragnar Hansen, John Nordby og Rolf Holme for om mulig å danne et musikkorps i Drøbak. 15. oktober samme år var korpset en realitet! De første årene seilte Drøbak Musikkorps (DMK) i medvind både økonomisk og musikalsk. Korpset fortsatte sin virksomhet under krigen, men virksomheten ble etter hvert laber i 40-åra. Driften bedret seg igjen fra 1950 og korpset hadde 30 betalende medlemmer i 1951/52.

DMK har i dag i overkant av 40 aktive medlemmer fordelt på de tradisjonelle janitsjarkorpsinstrumenter hvor repertoaret spenner over et bredt register fra musikaler og jazz til klassisk og originalskrevet musikk for korps. Korpset er velfungerende i alle ledd, og er særdeles opptatt av at miljøet i korpset skal være godt. Dette gjenspeiles i både sosial profil så vel som spilleglede.

Dette innlegget ble publisert i Arrangementer. Bokmerk permalenken.